Mastervolt solar

Eneco / G.S.U. renoveren 11.000 m² zonnepanelen in Amersfoort

Eneco / G.S.U. en het Amersfoortse bedrijf Heilijgers (onderdeel BAM) hebben een akkoord bereikt over de grootscheepse renovatie van het duurzame zonneproject in Nieuwland (Amersfoort) en maakten een aannemingsovereenkomst voor ruim 2 voetbalvelden aan zonnepaneel.

Het project
In de Amersfoortse wijk Nieuwland is op grote schaal zonnestroom in een woonwijk toegepast. Destijds was dit wereldwijd het eerste project van deze omvang.  Het 1 MegaWatt-project bestaat uit zonnepanelen op 500 woningen en enkele andere gebouwen, zoals een kinderdagverblijf, een sporthal en scholen. Hiermee wordt 1.000.000 kWh per jaar geproduceerd, wat overeenkomt met het gemiddelde stroomverbruik van ruim 300 huishoudens. Dit unieke project trekt nog steeds nationaal en internationaal de aandacht met vele bezoekers.

De renovatie
Met de renovatie (demontage, revisie en schoonmaak) zal het rendement van de zonnepanelen worden verhoogd. Om opnieuw de werking voor lange tijd te garanderen worden alle solar omvormers vervangen voor nieuwe Mastervolt modellen. Het project is destijds ruim 11 jaar gelden ook bijna volledig met Mastervolt omvormers uitgerust. De renovatie gaat blok voor blok door de buurt; de oplevering van het laatste blok vindt naar verwachting plaats in de zomer van 2012. Om optimale klantenservice te waarborgen neemt Heilijgers tijdens het project intrek in een leegstaande woning om fulltime aanwezig te zijn voor de beantwoording van vragen van bewoners. Het project wordt in nauwe samenwerking met het installatiebedrijf GSU (onderdeel van Eneco) uitgevoerd.

Redenen voor G.S.U. om voor Mastervolt te kiezen:de bewezen betrouwbaarheid sinds oplevering in 2000, installatiegemak & de goede ondersteuning tijdens voorbereiding & uitvoering.

Project details Nieuwland, Amersfoort

Jaar inbedrijfsstelling                  2000

Oppervlak zonnepanelen              2.000 m2

Aantal woningen                         500

Piekvermogen                            1,35 MWp

Jaarlijkse opbrengst                   1.000 MWh (tbv ca.300 huishoudens)

CO2 Besparing                           570 ton/jaar


Eneco groep     http://corporatenl.eneco.nl/Pages/Default.aspx

GSU Houten      http://www.gsu.nl/Pages/Default.aspx

Heilijgers bv    http://www.heilijgers.nl/Pages/default.aspx